Ovakışla İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlık yapan, bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini yakından takip eden, kendini sürekli sorgulayan, çalışma heyecanını tutkuya dönüştürüp, kendine güvenen, katılımcı, etkili ve nitelikli, öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloğa açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen insanlığın temsilcilerini yetiştirmeyi amaçlayan ekol bir okul olmaktır.

Misyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören herkesi Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.

Saatler: 08.40-15.25
Lojman: 1 - 3 kat 6 daireli bir lojman bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Belgegeçer - (434) 421 2002

WEB - https://ovakislaimkbybo.meb.k12.tr

Adres - Ovakışla Beldesi Orta Mahalle Ahlat / BİTLİS

Yerleşim Yeri - Belde

Adres - Ovakışla Beldesi Orta Mahalle Ahlat / BİTLİS

Ulaşım Öğretmen servisleriyle sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 17 km